Vignetting Correction nu ook voor de ace U 20 MP (IMX183)

24 juli 2019
DVC component news

Afgelopen januari heeft Basler de Vignetting Correction-functie ontwikkeld. Deze krachtige functie zal ook beschikbaar zijn in de acA5472 cameramodellen (met IMX183)!

Concentrated Feature Power voor de ace

Basler breidt het bereik van camera-instellingen (beeldverwerkingsopties) van de ace camerareeks uit met nieuwe, krachtige functies. De meest recente functie van deze uitbreiding is Vignetteringcorrectie, waarmee een randschaduw kan worden gecorrigeerd wanneer de beeldcirkel te klein is in verhouding tot de sensorgrootte. Alle drie de functies zijn beschikbaar op geselecteerde modellen.

High-performance, effectief, nuttig - de nieuwe ace features:

  • Vignetting Correction  (controleer PCN voor informatie over beschikbaarheid)
  • BGA voor monochrome camera's
  • Gestapelde ROI (selectie van meerdere ROI's (Region of interest))
  • Hoe werken deze functies, welke voordelen en voordelen bieden ze en in welke cameramodellen zijn ze beschikbaar?

Vignetting Correction (patent aangevraagd)

Vignetting is een bekend verschijnsel in de beeldverwerking en beschrijft de afname van de helderheid van het beeld naar de rand toe. Dit resulteert vaak in dit effect:

Als de beeldcirkel van de gebruikte lens te klein is ten opzichte van de camerasensor, kan dit effect zich sterk manifesteren en de beeldkwaliteit dienovereenkomstig beïnvloeden. Details aan de rand van de sensor kunnen vaak slecht of helemaal niet worden geïnspecteerd of de inspectie wordt bemoeilijkt door de verschillende helderheidswaarden in het beeld. In veel gevallen kan de keuze van een grotere lens - bijvoorbeeld van 2/3 "tot 1" - helpen. Deze oplossing gaat meestal echter gepaard met hogere kosten.

Als men de standaard beschikbare optiek vergelijkt met de huidige verscheidenheid aan sensorgroottes, wordt de onbalans duidelijk:

Deze disbalans beïnvloedt bijvoorbeeld de volgende combinatie van sensor en lens:

De nieuwe functie Vignetting Correction biedt hier effectieve ondersteuning:

Links met Vignetting Correctie Feature, rechts zonder Vignetting Correctie

Dankzij Vignetting Correctie is er geen negatief effect op de beeldsnelheid of beeldkwaliteit na een eenmalige kalibratie van de camera, omdat de correctiewaarden in de camera worden opgeslagen en automatisch in de beelduitvoer worden opgenomen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld ace camera's combineren met Sony IMX304- of IMX253-sensoren met hun 1.1 "-formaat met 1" -lenzen zonder randschaduw te accepteren. Het is niet langer nodig om over te schakelen naar een lens met een grotere beeldcirkel.

De functie Vignetting Correction is beschikbaar voor geselecteerde Ace U- en Ace L-modellen met GigE- en USB 3.0-interfaces.

 

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!