Nu in productie: Basler dart BCON voor MIPI Development Kit

11 juni 2019
DVC component news

De bekroonde Basler-dart BCON voor MIPI Development Kit met krachtige industriële Qualcomm®-processor is nu in serieproductie. De Basler-dart met MIPI-interface maakt lean embedded vision-systemen mogelijk zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit en breidt Basler's technologieportfolio uit voor embedded vision-oplossingen.

De camerafabrikant Basler breidt zijn portfolio uit met cameramodules en een ontwikkelingskit met BCON voor MIPI-interface. Het innovatieve productconcept van de dart BCON voor MIPI Development Kit met de processor van Qualcomm Technologies, Inc. (Qualcomm APQ8096SG) won de Embedded Award in de Embedded Vision-categorie op de Embedded World-conferentie van dit jaar in Neurenberg, Duitsland.

De BCON voor MIPI-interface combineert de complexe en krachtige MIPI-technologie met bewezen normen en de handige functies van de Machine Vision-wereld. Deze innovatieve benadering maakt gebruik van de krachtige Qualcomm Spectra ™ ISP, waardoor de algehele processorbelasting van het systeem aanzienlijk wordt verminderd en meer rekenkracht voor de daadwerkelijke toepassing wordt vrijgemaakt.

Naast de dart-cameramodule met een resolutie van 5 megapixels en 60 fps op basis van de AR0521-sensor van ON Semiconductor, levert Basler ook het juiste stuurprogrammapakket voor het regelen van de sensor- en beeldacquisitie via de MIPI CSI-2-interface. Gebruikers krijgen een industrieel, robuust ingebed zichtsysteem met een uitstekende beeldkwaliteit en eenvoudige integratie.

De dart BCON voor MIPI Development Kit is een modulair systeem dat het mogelijk maakt om de Basler dart BCON voor MIPI-cameramodules te evalueren en deze eenvoudig in een ingebed zichtsysteem te ontwerpen. De dart BCON voor MIPI-cameramodules gebruiken Qualcomm Spectra ISP op een Linux-besturingssysteem (Linaro).

"Ons doel is om de optimale embedded vision-oplossing voor onze klanten te creëren.Het innovatieve productconcept van de dart BCON voor MIPI Development Kit maakt gebruik van de krachtige Qualcomm Technologies-processor om onze klanten in staat te stellen om lean-systemen te ontwikkelen zonder afbreuk te doen aan de beeldkwaliteit", legt Gerrit Fischer uit , Head of Product Market Management bij Basler. "Dit maakt de dart BCON voor MIPI de ideale camera voor veeleisende embedded vision-systemen en IoT-toepassingen.

"Vision-gebaseerde embedded applicaties zijn een belangrijk onderdeel van het internet der dingen", zegt Jeffery Torrance, vice president, business development, Qualcomm Technologies, Inc. "Met steeds hogere eisen aan ruimte, kosten en rekenkracht eisen deze toepassingen de beste in innovatieve technologieën Qualcomm Technologies is er trots op samen te werken met Basler AG om hun bekroonde ingesloten producten mogelijk te maken. "

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!