Matrox: 82/5000 Grote software-update met verbeterde ondersteuning voor classificatie m.b.v. Deep Learning

18 februari 2020
DVC component news

Matrox® Imaging is verheugd om Matrox Imaging Library (MIL) X, te onthullen, de nieuwste naam voor zijn gevierde vision-software, met twee belangrijke updates. Deze in de praktijk bewezen software-ontwikkelingskit (SDK) bevat een uitgebreide verzameling hulpmiddelen voor het ontwikkelen van machine vision-

Het nieuwste MIL X-servicepack biedt een reeks nieuwe functies en functionaliteit, waaronder de training van diepe neurale netwerken voor beeldgerichte classificatie; grove segmentatie met behulp van beeldgerichte classificatie op basis van diep leren; een vernieuwd plus uitgebreid 3D-weergave-, verwerkings- en analyse-aanbod; en ondersteuning voor High-Dynamic-Range (HDR) beeldvorming. Een bijbehorende update introduceert ook vele verbeteringen in de interactieve omgeving van MIL CoPilot interactive environment including, most notably, support for training a deep neural network waaronder met name ondersteuning voor het trainen van een diep neuraal netwerk.

Hands-on training en training-as-a-service-opties

Het nieuwste MIL X-servicepack breidt de mogelijkheden van zijn classificatiehulpmiddelen uit, die gebruik maken van diepgaande leertechnologie - met name convolutionele neurale netwerken (CNN's) - om beelden van sterk gestructureerde, natuurlijk variërende en acceptabel vervormde goederen te analyseren. Om gevolgtrekking uit te voeren, moet het CNN eerst een training ondergaan. MIL X biedt de nodige infrastructuur om de vereiste trainingsdataset te bouwen - inclusief het labelen van afbeeldingen en het aanvullen van de dataset met gesynthetiseerde afbeeldingen - evenals het volgen en analyseren van het trainingsproces. Het ondersteunt verschillende soorten training, zoals transfer learning en fine-tuning, allemaal beginnend met een van de meegeleverde vooraf gedefinieerde CNN-architecturen.

Met het doel tegemoet te komen aan verschillende gebruikersbehoeften en beperkingen, biedt dit MIL X-servicepack klanten nu twee opties voor CNN-training. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om zelf een CNN te trainen, of ze kunnen doorgaan met het team van vision-experts van Matrox Imaging om de training namens de gebruikers uit te voeren via Matrox Professional Services. Voor gebruikers met beperkte diepe leerervaring biedt Matrox Imaging-geleide training een manier om het proces van het gebruik van een CNN voor bepaalde geautomatiseerde visuele inspectietoepassingen een vliegende start te geven, met het vertrouwen dat ze worden bijgestaan ​​door een team van ervaren vakmensen.

Grove segmentering van classificatie met behulp van een CNN

De beeldgeoriënteerde classificatie van MIL X maakt gebruik van diepgaande leertechnologie in twee verschillende benaderingen: een globale benadering die afbeeldingen toewijst aan klassen en een grove segmentatiebenadering - geïntroduceerd in het nieuwe servicepack - die beeldbuurten in kaart brengt volgens categorieën. De laatste identificeert uiteindelijk en lokaliseert ruwweg de aanwezigheid van specifieke kenmerken of defecten.

HDR-beeldvorming binnen registratietoolset

Met het nieuwste servicepack breidt MIL X op vergelijkbare wijze de registratietoolset uit, met een nieuwe functie voor het uitvoeren van HDR-beeldvorming. De HDR-techniek produceert een afbeelding met een groter dynamisch bereik van helderheid dan wat mogelijk is in een conventionele afbeelding. Het resulterende enkele beeld brengt dus details naar voren in zowel de donkere als de heldere gebieden die anders niet samen worden gezien.

Snellere prototyping en ontwikkeling met MIL CoPilot

MIL X bevat MIL CoPilot, de interactieve omgeving voor experimenten, prototyping en het genereren van code. Een bijbehorende update van het nieuwste servicepack voegt ondersteuning voor training en inferentie toe voor beeldgerichte classificatie met behulp van diep leren.

MIL CoPilot dient als interface voor gebruikersgerichte CNN-training en laat gebruikers de vereiste gegevensset labelen en aanvullen, het trainingsproces visueel volgen en tot slot de resultaten bekijken in duidelijke, beknopte tabellen.

"Deze nieuwste release van MIL biedt een breed scala aan nieuwe functionaliteit", zegt Pierantonio Boriero, directeur productbeheer, Matrox Imaging. "Met de uitbreiding van de classificatiemogelijkheden, de opname van HDR-beeldvorming, een make-over van de 3D-functionaliteit en nog veel meer, blijft MIL X een voortrekkersrol vervullen als een vooraanstaande SDK voor de ontwikkeling van machine vision-toepassingen."

Beschikbaarheid

MIL X Service Pack 4 en de bijbehorende update voor MIL CoPilot zijn nu beschikbaar in vroege toegang via de updateservice van de software. Hun officiële releases staan ​​gepland voor Q2 2020.

NEEM CONTACT MET ONS OP ALS U ER MEER OVER WILT WETEN

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor DVC Machinevision
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office DVC Machinevision
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!