LMI Technologies voegt 3D Mesh en 2D / 3D Pattern Matching toe aan Gocator 6.1-software

9 maart 2021
DVC component news

LMI Technologies (LMI) is verheugd de officiële lancering van Gocator® 6.1-software aan te kondigen.

Deze release bevat de baanbrekende toevoeging van zeer nauwkeurige 6DoF-uitlijning en 3D-mesh-gegevensgeneratie voor geavanceerde vormmeting op 360º-oppervlaktescans (met behulp van multi-sensorsystemen); een nieuwe 2D-contourgebaseerde onderdeel- en feature-locator met Surface Pattern Matching; een GoHMI SDK-toolkit voor het ontwikkelen van Gocator®-naar-fabriek operatorinterfaces; en een aantal andere slimme 3D-technologiemogelijkheden die zorgen voor verbeterde geautomatiseerde kwaliteitsinspectie in de context van IIoT en industrie 4.0.

Hier volgen slechts enkele van de opwindende mogelijkheden in Gocator 6.1:

Geavanceerde vormmeting van 360º oppervlaktegegevens (Shape Measurement)

LMI-Mesh01.jpg

Nu kunnen gebruikers meerdere 3D-puntenwolken omzetten in "meshed" oppervlaktegegevens voor gebruik bij zeer nauwkeurige vormmeting en inspectie. Mesh-gegevens bestaan uit onderling verbonden gegevenspunten die een doorlopend, 360º-oppervlak vormen dat de volledige geometrie van het object weergeeft en gebruikmaakt van een zeer nauwkeurige 6DoF-uitlijning voor brede en ringvormige multi-sensorlay-outs. Gebruikers kunnen vervolgens elk van de ingebouwde Surface-tools van Gocator toepassen om geavanceerde metingen uit te voeren op het gemaasde oppervlak (bijvoorbeeld meetfuncties aan de zijkanten van objecten).

Nieuwe onderdeel- en feature-locator voor 2D-intensiteit en 3D-hoogtekaartoppervlakken

De nieuwe Surface Pattern Matching-tool is een primeur in de branche waarmee gebruikers op contour gebaseerde onderdeelafstemming kunnen implementeren om onderdelen en kenmerken van 2D- of 3D-gegevens te lokaliseren, ongeacht de schaal, oriëntatie, gedeeltelijke occlusie, vervorming, contrast of hoogte-omkering en overlappende patronen . Met Surface Pattern Matching kan de gebruiker een of meer patronen tegelijkertijd vinden in een enkele scancyclus, wat vooral handig is bij het scannen van complexe onderdelen of oppervlaktekenmerken die meerdere interessante patronen hebben.

Ondersteuning voor aangepaste HMI-ontwikkeling

Met behulp van de nieuwe GoHMI SDK kunnen programmeurs nu hun eigen Gocator®-to-factory human machine interface (HMI) ontwikkelen met behulp van Visual Studio, waardoor het veel gemakkelijker wordt om een rijke, interactieve gebruikerservaring te ontwikkelen die is aangepast aan hun inspectiebehoeften.

"De introductie van mesh-gegevensondersteuning van scans met meerdere weergaven en een eerste gecombineerde 2D / 3D-patroonaanpassingstool geeft onze klanten de mogelijkheid om zowel 2D- als 3D-inspectietoepassingen op te lossen in één webgebaseerde gebruikerservaring!" zei Chi Ho Ng, Vice President of Technology van LMI.

Andere nieuwe tools en verbeteringen die u kunt verkennen, zijn onder meer:

  • Gespecialiseerde doorschijnende puntdetectie voor het scannen en inspecteren van semi-transparante materialen

  • Surface Cylinder tool voor meer flexibiliteit bij het meten van cilindrische objecten / kenmerken

  • Ondersteuning voor vast gemonteerde G3-sensor-robotkalibratie (oog - hand), handig bij toepassingen zoals bin picking (wanneer de G3-sensor boven een bak / bak is gemonteerd), of bij las- en assemblagetoepassingen

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons sales team

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

FoodTech Brainport Helmond

Business development office
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!