LMI: ronde randen meten met slimme 3D

9 juli 2019
DVC component news

Circulaire onderdelen en functies zijn een van de meest voorkomende geometrische vormen die tegenwoordig in de productie worden aangetroffen. Het vermogen om hun diameter en rondheidsafwijking nauwkeurig en efficiënt te meten, heeft een directe invloed op de prestaties en levensduur van het onderdeel. Rondheid draagt op verschillende manieren bij aan de functie en prestaties, niet in de laatste plaats het handhaven van een smerende film tussen parende componenten (bijv. Tussen autocilinders en zuigers).

Daarom moeten kwaliteitsbeheersingsingenieurs beschikken over een robuuste geautomatiseerde inspectiemethode met standaardmeetalgoritmen die voldoen aan de vereisten voor diameter- en rondheidsinspectie.

Surface Circular Edge Tool

Met Surface Circular Edge in Gocator® kan de gebruiker gemakkelijk uiterst nauwkeurige metingen uitvoeren op verschillende soorten ronde functies met een enkel krachtig meetinstrument, ongeacht de oriëntatie van het onderdeel, en zonder de complexe componentinstellingen en onbetrouwbare resultaten die horen bij het gebruik van traditionele methoden (bijvoorbeeld roterende trommel of V-blok).

Door het cirkelvormige object te scannen met een laserprinter of een snapshot-sensor, kan het ingebouwde hulpmiddel voor het rondschrijven van de rand vervolgens de binnen- en buitenranden van een cirkel meten. Het kan bijvoorbeeld de binnen- of buitendiameter van buizen of pijpen, schijfachtige functies of de X / Y-positie van hun middelpunten meten.

De tool Surface Circular Edge kan ook de rondheidsfout van ronde elementen berekenen op basis van een van de vier standaardmethoden, afhankelijk van de individuele inspectie-eisen, waardoor de ingenieur meer flexibiliteit heeft in de soorten onderdelen en functies die ze kunnen meten.

Deze standaard methodes bevatten:

  • Kleinste vierkanten cirkel
  • Minimale zonecirkel
  • Maximum ingeschreven cirkel
  • Maximum Circumscribed Circle

Voor meer gedetailleerde informatie over de verschillende rondheidsmeetmethoden, nodigen wij u uit om dit te lezen short technical paper.

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!