LMI: Introductie Surface Masking

12 december 2019
DVC component news

Leer hoe u de Surface Mask-tool in Gocator® kunt gebruiken om scangegevens te isoleren, metingen uit te voeren, en verhoog de algemene meetcontrole.

In bepaalde inspectietoepassingen moet de ingenieur een specifieke functie isoleren om metingen van een onderdeel te kunnen uitvoeren. We hebben onlangs de Surface Mask-tool in Gocator® geïntroduceerd om deze uitdaging op te lossen.

Om te illustreren hoe de tool werkt, gebruiken we een connector met 4 pinnen als ons scandoel.

Het doel in deze toepassing is het meten van de vlakheid van het oppervlak van de flens, die de binnenste ring van de connector is.

Het gereedschap Surface Mask Tool gebruiken

Het meten van de vlakheid van het oppervlak van de flens kan eenvoudig worden opgelost met behulp van een Gocator® 3D laserlijn profiler of snapshot-sensor en twee ingebouwde gereedschappen. Eerst scant en genereert de Gocator®-sensor een 3D-oppervlak van de connector.

Sleep in de browsergebaseerde Gocator-interface de tool Surface Mask om het gebied te isoleren dat het gezicht van de flens vertegenwoordigt (vertegenwoordigd door de oranje gegevensring). Breng vervolgens een cirkelvormig masker aan (passend bij de vorm van de flens) en configureer dit om een gedeeltelijke gegevensring uit de originele scan te extraheren.

Het gereedschap Oppervlaktemasker maakt een nieuw oppervlak door specifieke gegevens uit het gewenste gebied te extraheren en gegevens uit omliggende gebieden uit te sluiten.

De onderstaande afbeelding toont de geëxtraheerde gegevens nadat het gereedschap Surface Mask is toegepast. Deze geëxtraheerde gegevens kunnen vervolgens verder worden verwerkt door andere tools of metingen kunnen worden toegepast op de oppervlakgegevens zelf.

Het maken van een Surface Flatness Meting

Breng vervolgens het gereedschap Surface Flatness aan om de flens te meten. Stel de invoer van het gereedschap Surface Flatness in op de uitvoer van het gereedschap Surface Mask en definieer vervolgens het interessegebied met de geïsoleerde flensgegevens.

Deze combinatie van oppervlaktemaskering met meting maakt het gemakkelijk om de inspectie van de connectorflens op te lossen.

Kiezen uit circulaire, elliptische, veelhoekige en rechthoekige gebieden

Circle is niet de enige regio die wordt aangeboden in de tool Surface Mask. Er zijn vier verschillende regiotypes beschikbaar, afhankelijk van de vorm van uw scandoel.

Deze vier regio's zijn:

(1) Cirkel - zoals te zien in ons connectorvoorbeeld

(2) Ellips

(3) Polygoon – Voor onregelmatige en complexe vormen

(4) En de rechthoek

Benefits Surface Masking

Het mooie van de Surface Mask-tool is dat je hiermee op een regio gebaseerde maskering op één locatie kunt centraliseren en specifieke regio's naar meerdere downstream-meetinstrumenten kunt exporteren - wat je waardevolle tijd en installatie-inspanningen bespaart.

Met de tool kunt u ook maximaal 16 maskeergebieden tegelijkertijd definiëren en oppervlaktegegevens ophalen op basis van die maskers. De grootte, positie en vorm van elk maskeergebied (inclusief cirkelvormig, elliptisch, veelhoekig en rechthoekig) kunnen individueel worden geconfigureerd. Gebieden kunnen worden overlapt om nog meer mogelijkheden voor aangepaste maskergebieden te creëren.

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!