LMI: het onmogelijke meten met 3D-lijn confocale sensoren - Deel 2

2 april 2020
DVC component news

In deel 2 bespreken we de voordelen van het gebruik van FocalSpec 3D-lijn confocale sensoren voor inspectie van onderdelenassemblage, elektronica-inspectie en medische toepassingen.

Inspectie van componenten en assemblage

Snelle en nauwkeurige inspectie van componenten en eindassemblage kan worden bereikt met behulp van 3D-lijn confocale sensoren voor zowel inline als offline toepassingen. Vooral bij het meten van complexe materialen en oppervlakken overtreffen lijnconfocale sensoren de standaard inspectiemethoden. Ingenieurs kunnen deze sensoren gebruiken voor het meten van componentafmetingen, oriëntatie, staphoogte, spleet en offset, materiaaldikte en oppervlakte-eigenschappen zoals ruwheid en vlakheid. Lijn confocale sensoren kunnen ook worden gebruikt om de soldeer- en lijmkwaliteit op kleine onderdelen zoals PCB's te inspecteren.

3D oppervlakteprofiel scan van een printplaat. De meetlocatie en richting is aangegeven op de afbeelding. Zie meting hieronder.

 

Gedetailleerde contourmeting van PCB-geleidend spoor

De kwaliteit van de gegenereerde scangegevens van deze sensoren is gelijk aan traditionele microscopische gegevens, maar in tegenstelling tot een microscoop, genereert een confocale 3D-lijnsensor miljoenen gegevenspunten tegelijkertijd en kan het object in beweging zijn. Dit maakt volledige inspectie van elektronische componenten en hun montage voor inline productieomgevingen mogelijk.

Geprinte, hybride en flexibele elektronica-inspectie

Lijnconfocale sensoren kunnen worden gebruikt in verschillende stadia van het productieproces van gedrukte elektronica, te beginnen met de ontwikkeling en fabricage van substraatmateriaal, waarbij oppervlakteruwheid een belangrijke meting is. Alle substraatmaterialen kunnen worden gedetecteerd met lijn confocale sensoren, of ze nu glanzend, glanzend of transparant zijn (bijvoorbeeld glas of PET-folie). Bovendien kunnen defecten worden geïdentificeerd, zoals delaminatie, krassen of onzuiverheden in coating en transparante substraten.

Lijnconfocale sensoren bieden snelle en nauwkeurige 3D-topografie (oppervlakte) beeldvorming, of het nu gaat om zeefdrukken, inkjetprinten of dispensermaterialen. Ze bieden ook staphoogte- en breedtemeting van gedrukte structuren.

Bovendien kunnen gecementeerde of gelijmde componenten op transparante substraten gemakkelijk worden vastgelegd. Traditionele 3D-dimensionale metingen kunnen nog steeds worden uitgevoerd, maar lijnconfocale sensoren maken ook inspectie van luchtspleten, bellen en andere vormen van delaminatie op of door het transparante substraat mogelijk.

3D-beeld van afgedrukte patronen op transparant PET met behulp van een FocalSpec LCI1600-lijn confocale sensor

Medische toepassingen

3D confocale lijnsensoren kunnen de diepte en vorm van 3D-reliëf- en geëtste functies scannen, scheidingslijnflits van vormdelen, oppervlakteruwheid en textuur van geëxtrudeerde onderdelen en webproducten, en boorhoogte in nauwkeurig gestempelde en microbewerkte medische onderdelen . Een van de meest voorkomende toepassingen die gebruikmaken van het grote meetbereik van confocale beeldvorming van tomografische lijnen is de niet-destructieve inspectie van de volledigheid en integriteit van heatseals in steriele medische verpakkingen.

Conclusie


782/5000
3D confocale lijnsensoren bieden een zeer gespecialiseerde zichtoplossing voor de meest uitdagende, complexe meettoepassingen. Door hun vermogen om gelijktijdig 3D-tomografie, 3D-topografie en 2D-intensiteitsgegevens te genereren, kunnen deze sensoren zeer nauwkeurige meettaken uitvoeren die conventionele oplossingen niet kunnen oplossen, zoals scannen en kwaliteitsinspectie van gebogen, transparant, meerlagig en sterk reflecterend materialen. Bovendien bieden deze sensoren veel hogere scansnelheden dan concurrerende metrologische technologieën, waardoor ze geschikt zijn voor inline productieomgevingen.

Wanneer u geconfronteerd wordt met een scanprobleem dat onmogelijk lijkt op te lossen, kunnen 3D confocale lijnsensoren de zichtoplossing bieden waarnaar u op zoek bent!

Voor meer informatie over dit onderwerp neem contact met ons op

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!