LMI: het onmogelijke meten met 3D-lijn confocale sensoren - Deel 1

20 maart 2020
DVC component news

Line confocal imaging (LCI) is een unieke optische technologie voor metrologie die resoluties tot 50 nm vereist. In het verleden was confocale technologie beperkt tot enkelpunts- of meerpuntssensoren op basis van een coaxiaal ontwerp. Met LCI wordt een grote doorbraak bereikt met een nieuw off-axis confocaal ontwerp dat een lijnscanfunctie biedt met tal van voordelen ten opzichte van de traditionele coaxiale benadering. In deze tweedelige blogpost onderzoeken we de voordelen van confocale lijnsensoren ten opzichte van traditionele puntgebaseerde oplossingen.


In het off-axis ontwerp van confocale lijnsensoren, scheidt het optische samenstel het geprojecteerde licht in golflengten en focust het een horizontale lijn van elke kleur op een verschillende afstand van de sensor, waardoor een brandvlak ontstaat.

Wat maakt 3D-lijn confocale sensoren uniek?

Het belangrijkste voordeel van lijnconfocale sensoren is hun vermogen om tegelijkertijd 3D-topografie (3D-oppervlakgeometrie), 3D-tomografie (meerlaagse 3D-geometrie en 2D-intensiteit) en 2D-intensiteitsgegevens te genereren via een 2k-lijnscan met hoge scansnelheden (bijv. 3 kHz). Confocaal scannen vermijdt ongewenste reflecties van glanzende metalen oppervlakken en de opstelling buiten de as maakt het mogelijk om meerdere lagen (tomografie) te scannen.

Bovendien zijn confocale sensoren veel gemakkelijker te monteren om scangegevens van hoge kwaliteit te verkrijgen met hoekprestaties van +/- 20 graden op spiegelachtige oppervlakken en +/- 80 graden op ondoorzichtige, matte oppervlakken. Uitstekende hoekprestaties maken lijnconfocale sensoren minder gevoelig voor de oriëntatie van het oppervlak bij het verzamelen van scangegevens, en lijnconfocale scanning kan vrijwel elk oppervlak aan - van transparant, spiegelachtig tot ondoorzichtig en glanzend. Voordat lijnconfocaal mogelijk was, waren coaxiale confocale systemen met één of meer punten de standaard, maar vereisten een lange scanacquisitie om een ​​profiel of gebied te genereren en waren beperkt tot het meten van alleen het bovenoppervlak.

kick hier voor applicatie voorbeelden

 

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!