De MIL-toolset voor registratie of stitching van afbeeldingen

2 juni 2019
DVC component news

Het softwarepakket MIL (Matrox Imaging) heeft een hulpmiddelenset voor het verwerken van de registratie of fusie van afbeeldingen voor verschillende doeleinden.

Stitching tool

Er is een Stitching Tool beschikbaar voor het transformeren van afbeeldingen van verschillende gezichtspunten naar een uniforme scène, wat met een enkele camera onpraktisch of onmogelijk te realiseren zou zijn.

De tool kan ook een afbeelding uitlijnen met een referentie voor latere inspectie. De tool is niet alleen een vertaling, maar ook een perspectief, inclusief schaal. Afstemming op een referentiebeeld of naburige afbeeldingen wordt uitgevoerd met subpixelnauwkeurigheid en is robuust voor lokale veranderingen in contrast en intensiteit.

Bovendien kan de tool worden gebruikt voor superresolutie, waarbij een scherper beeld wordt gecreëerd op basis van een reeks foto's genomen vanuit ongeveer hetzelfde gezichtspunt, wat handig is voor het omgaan met beweging zoals mechanische trillingen.

Depth of field3 en depth-from-focus tools3

Aparte uitgebreide Depth of field3 en depth-from-focus tools zijn aanwezig om respectievelijk één enkel scherpgesteld beeld en een indexbeeld te produceren uit een reeks beelden van een roerloze scène genomen op verschillende focuspunten. De indexafbeelding kan vervolgens worden gebruikt om de diepte aan te geven.

          

Registration (Depth-from-focus)           Registration (Stitching)

Photometric stereo tool

Er is ook een fotometrische stereotool beschikbaar om een beeld te produceren dat onregelmatigheden aan het oppervlak benadrukt, zoals reliëf of gegraveerde functies, krassen of inkepingen, uit een reeks foto's genomen met gerichte verlichting zoals aangedreven door een lichtsequentieschakelaar (LSS) van CCS, een LED Light Manager (LLM) van Smart Vision Lights of een vergelijkbare lichtregelaar.

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!