Basler: New development kits for NXP’s i.MX 8 processor series

27 november 2019
DVC component news

Camerafabrikant Basler breidt zijn portfolio met embedded vision-oplossingen uit met nieuwe ontwikkelingskits op basis van NXP's i.MX 8-processorseries. De processors worden gekenmerkt door een lange levensduur, robuustheid, laag energieverbruik en schaalbaarheid en zijn daarom bij uitstek geschikt voor embedded vision-systemen.

De nieuwe ontwikkelkits van Basler zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende SoM-fabrikanten zoals Congatec, eInfochips, SolidRun, Toradex en Variscite. De kits die op deze manier zijn ontwikkeld, dekken een breed scala aan klantvereisten. De ontwikkelkits voldoen aan alle eisen voor gebruiksgemak: door de camerastuurprogramma's te integreren in de systeemsoftware van de respectieve SoM-fabrikanten, kunnen de kits zonder programmeerwerkzaamheden in gebruik worden genomen. Dit stelt klanten in staat om de ontwikkeling van hun embedded vision-systeem direct met de ontwikkelkits te starten.

Het brede scala van mogelijke combinaties van processors, SoM's en sensoren op de cameramodules stellen klanten in staat om een op maat gemaakte oplossing te vinden voor hun embedded vision-systeem - ongeacht de processorprestaties of interface-eisen die zij hebben.

“Door onze nauwe samenwerking met veel van de toonaangevende SoM-fabrikanten heeft Basler een uniek ecosysteem voor embedded vision-technologie gecreëerd. De verschillende kits bevatten perfect op elkaar afgestemde hardware- en softwarecomponenten, waardoor Basler elke klant de gemakkelijkste toegang tot de embedded vision-wereld kan bieden.” Zegt Gerrit Fischer, hoofd Product Market Management van Basler. "Op basis hiervan kunnen klanten klantspecifieke embedded vision-oplossingen genereren in samenwerking met ons."

In de eerste stap worden twee ontwikkelkits op basis van i.MX 8M en M Mini gecombineerd met een Basler dart 13 MP BCON voor MIPI-cameramodule geïntroduceerd. De borden erin zijn afkomstig van de partners eInfochips en Variscite. Gebaseerd op het Thor96-bord van eInfochips, geeft de kit alle 96Boards-standaardgebruikers toegang tot een professionele embedded vision-ontwikkelingsset. De op Variscite DART-MX8M-MINI gebaseerde kit biedt het volledige scala aan interfaces van de i.MX 8M Mini in een industrieel ontwerp.

Verdere kits met andere ecosysteempartners en nog meer processors uit de i.MX 8-processorserie zullen begin 2020 volgen.

Meer info

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!