Basler kondigt flexible Processing Board aan voor Vision-toepassingen

25 maart 2021
DVC component news

Basler heroverweegt embedded vision: als producthoogtepunt op embedded world 2021 DIGITAL presenteert Basler een intern ontwikkelde Embedded Processing Kit die is geoptimaliseerd voor flexibel gebruik in vision-toepassingen. Door zijn ontwerp voor industrieel gebruik kan de ontwikkelkit niet alleen worden gebruikt voor prototyping maar ook in serieproductie. Ontwikkelaars kunnen zo de Embedded Processing Kit gebruiken om zeer snel kant-en-klare zichtoplossingen te realiseren.

Aan het begin van embedded world 2021 DIGITAL presenteert Basler een Embedded Vision Processing Kit die verschillende interfaces voor beeldverwerking bevat en zo de aansluiting van verschillende cameratypes mogelijk maakt. Het in eigen huis ontwikkelde bord profiteert van een flexibele SoM- en carrierboard-benadering op basis van de i.MX 8M Plus SoC van NXP.

Vision Processing Kit 

De kit bevat de betrouwbare Pylon Camera Software Suite, die gecertificeerde stuurprogramma's biedt voor alle soorten camera-interfaces, eenvoudige programmeerinterfaces en een uitgebreide set tools voor camera-instellingen. Voor vision-toepassingen zijn BCON voor MIPI, GigE Vision en USB3 Vision beschikbaar als interfaces. Klanten kunnen camera's configureren met een breed scala aan sensoren en prestatiespecificaties uit het uitgebreide portfolio van Basler. Het flexibele ontwerp, dat al op industrieel gebruik is afgestemd, kan met weinig moeite worden aangepast aan elk visieproject. Voor gebruikers resulteert dit in minder ontwikkelingsinspanning en lagere kosten.

Applicatie gebieden

De toepassingsgebieden van de Embedded Processing Kit zijn zeer divers en bevinden zich daar waar een snelle time-to-market en prijsgevoeligheid vereist zijn. Het kan dus overal worden gebruikt, van fabrieksautomatisering, logistiek en detailhandel tot toepassingen in robotica, slimme stad en slimme landbouw.

Beschikbaarheid

De eerste functionele samples zullen in april beschikbaar zijn, de algemene beschikbaarheid is gepland voor juli. Verdere ontwikkelingsstappen naar volumeproductie voor gebruik in producten en projecten, evenals verdere varianten met uitbreiding van softwareondersteuning zijn gepland.

Product highlights:

  • Ontworpen voor flexibel en veeleisend gebruik in industriële omgevingen
  • Compact ontwerp, geschikt voor in de handel verkrijgbare standaardbehuizingen
  • NXP i.MX 8M Plus met krachtige Neural Network Processor Unit (NPU) en geïntegreerde Image Signal Processor (ISP) voor uitgebreide machine learning-mogelijkheden
  • Vision-geoptimaliseerde interfaces: BCON voor MIPI, GigE Vision, USB3 Vision
  • Standaard interfaces: HDMI, GPIO's, SPI's / I2C's, LVDS, UART, CAN, USB2.0, WIFI, Bluetooth
  • Klaar om te starten met software: pyloon API, camerastuurprogramma, codevoorbeelden
  • Klaar voor AI

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons sales team

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

FoodTech Brainport Helmond

Business development office
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!