Basler embedded vision-oplossingen nu ook beschikbaar voor NXP's i.MX 8-processorserie van toepassingen

6 augustus 2019
DVC component news

Camerafabrikant Basler breidt zijn portfolio met embedded vision-oplossingen uit met producten die compatibel zijn met de i.MX 8-toepassingsprocessors van NXP.

De combinatie van Basler's camera-knowhow, samen met krachtige processors van NXP, kan ideale embedded vision-oplossingen implementeren, ook voor industriële toepassingen.
NXP's i.MX 8 applicatieprocessors imponeren met robuuste beschikbaarheid op lange termijn en voldoen aan strenge eisen voor industriële temperatuur en werkbereiken. Het brede productportfolio biedt de ideale processor voor eenvoudige en complexe beeldverwerkingstoepassingen. Gecombineerd met Basler's jarenlange visie en expertise op het gebied van oplossingen, kan dit leiden tot optimaal gecoördineerde vision-systemen.

Basler lanceert twee nieuwe dart-cameramodules met BCON voor MIPI-interface en geïntegreerde Image Signal Processor (ISP) met een resolutie van 5 MP en 13 MP, evenals twee nieuwe add-on camerakits. De kits zijn het perfecte startpunt om zonder veel moeite visie toe te voegen aan de populaire evaluatieborden van NXP. De add-on camerakits ondersteunen evaluatieborden met de i.MX 8QuadMax, i.MX 8M Quad en i.MX 8M Mini-processors. Ze zijn beschikbaar met zowel de 5 MP als de 13 MP dartcameramodule. De bijbehorende driver maakt de inbedrijfstelling zo eenvoudig mogelijk en is geoptimaliseerd voor elke respectieve processor. Naast de cameramodule bevatten de kits ook kabel, lens en een BCON voor MIPI naar Mini SAS-adapter.

"Met de integratie van de NXP i.MX 8-toepassingsprocessors geven we onze embedded vision-klanten toegang tot een andere systeem-op-chipfabrikant die vooral bekend is in de industriële omgeving voor zijn dienstenpakket", legt Gerrit Fischer uit, Hoofd Product Market Management bij Basler. “Onze flexibele aanpak stelt klanten in staat om alle Basler BCON voor MIPI-cameramodules en alle NXP i.MX 8-processors te combineren om de beste configuratie voor hun toepassing te krijgen. Het vinden van de beste prijs / prestatieverhouding voor een ingebed visiesysteem is nog nooit zo eenvoudig geweest ”.

"Op vision gebaseerde ingebedde applicaties verspreiden zich snel", aldus Ron Martino, Vice President en General Manager, i.MX-processorprocessorproducten voor NXP. “Krachtige industriële processors zoals de i.MX 8-serie spelen een steeds belangrijkere rol. Onze klanten kunnen echt profiteren van deze combinatie met de visie-expertise van Basler en de eenvoudig te gebruiken camerakits die worden toegevoegd aan onze i.MX 8-serie ontwikkelborden. ”

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!