Basler breidt 3D-cameraportfolio uit met blaze

16 juli 2019
DVC component news

De tweede generatie Basler 3D-camera's is klaar om te starten. Dankzij de nieuwste Sony DepthSense ™ ToF-technologie is de Basler-blaze met GigE-interface en VGA-resolutie bijzonder geschikt voor het meten van de positie, locatie en volume van objecten en voor het detecteren van obstakels. Het kan in verschillende industriële omgevingen worden gebruikt.

blaze: industriële 3D-camera

De Basler blescamera is een industriële 3D-camera die werkt op basis van het Time-of-Flight-principe. Uitgerust met de nieuwste laserdiode technologie (VCSEL), werkt de camera in het nabije infraroodspectrum, d.w.z. in het golflengtegebied rond 940 nm, en is daarom ook geschikt voor gebruik onder daglichtomstandigheden zonder compromis. Met een uit meerdere delen bestaand beeld bestaande uit een afstands-, intensiteits- en betrouwbaarheidskaart en een framesnelheid van 30 frames per seconde (fps), genereert het 3D-puntenwolken en 2D-grijze afbeeldingen in realtime in de camera, waardoor de processorbelasting van het hostsysteem wordt verlaagd . De blaze-camera combineert dus hoge resolutie (VGA) en precisie met krachtige functies voor een aantrekkelijke prijs.

Het meetprincipe van een ToF-camera is gebaseerd op de tijd die het licht nodig heeft om van de lichtbron naar het object te reizen en terug naar de camera. Hoe groter de afstand, hoe meer tijd het kost. De lichtbron en de beeldacquisitie worden zodanig gesynchroniseerd dat de afstanden uit de beeldgegevens kunnen worden berekend.

Geïntegreerde Sony-sensor

De geïntegreerde Sony DepthSense ™ IMX556PLR-C sensor met CAPD (Current Assisted Photonic Demodulator) pixelstructuur, samen met de van achteren belichte CMOS-sensorarchitectuur, maakt een veel preciezer en gevoeliger scannen van gereflecteerd licht mogelijk. Hierdoor kan de Basler Bose 3D-camera, onafhankelijk van licht en contrast en met een resolutie van 640 pixels x 480 pixels, optische waarden meten tot bijna een millimeter over een groot meetbereik van maximaal tien meter, waarbij twee europallets of een kleine auto past bijvoorbeeld.

Geïntegreerde lens

Met zijn geïntegreerde lens en onzichtbare infraroodverlichting is de blaze een compacte, IP67-beschermde eenheid zonder bewegende componenten. Het lage totale gewicht maakt het ideaal voor montage op robotarmen, bijvoorbeeld. Door de Gigabit Ethernet-gegevensinterface en platformonafhankelijke programmeerinterface is de camera bijzonder eenvoudig te integreren en kan deze worden bediend in systemen met meerdere camera's zonder wederzijdse interferentie dankzij een intelligent proces.

Applicatiegebieden

Typische toepassingsgebieden voor de Basler-brandercamera zijn onder andere industriële automatisering, logistiek en geneeskunde, evenals vele delen van de "Smart Factory". Dankzij het compacte ontwerp is het robuuster en minder gevoelig voor fouten voor toepassingen op het gebied van vrachtdimensionering, palletiseren, in autonome voertuigen en robots of bij het tellen van artikelen.

Wanneer te verwachten?

De eerste design-in samples van de Basler blaze 3D-camera staan ​​gepland voor september 2019, met de start van de serieproductie voor het einde van dit jaar.

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!