Matrox Imaging releast Rapixo CXP serie framegrabbers

9 april 2018
DVC component news
Matrox Imaging releast Rapixo CXP serie framegrabbers

Matrox® Imaging is verheugd om Matrox Rapixo CXP aan te kondigen, een nieuwe reeks multi-link CoaXPress 2.0 framegrabbers. Gebruikmakend van de nieuwste versie van CoaXPress® ondersteunen de Rapixo CXP-kaarten datatransmissies tot vier keer 12,5 Gbps, met een PCIe x8-hostcomputerinterface die bij elkaar past, zoals vereist in high-speed, hoge resolutie machine vision-applicaties. Rapixo CXP biedt maximaal vier verbindingen en vereenvoudigt de integratie nog verder met ondersteuning voor Power-over-CoaXPress (PoCXP) die power-, commando- en data-interfaces op één kabel combineert. Matrox Rapixo CXP-printplaten bieden ook aangepaste ingebouwde beeldverwerking met hun veldprogrammeerbare gate-array-apparaat (FPGA) en kunnen ook de licentie voor Matrox Imaging-software hosten, waardoor een aparte hardwaresleutel overbodig is.

Key Features

Hogere snelheid met CXP 2.0
Het belangrijkste kenmerk van de CoaXPress 2.0-standaard is de verhoogde gegevenssnelheid; nu tot maximaal 12,5 Gbps. De verdubbelde bandbreedte per verbinding is volledig klaar voor de nieuwe generatie high-resolution beeldsensoren met hoge snelheid.

Vereenvoudigde verbinding

Rapixo CXP ondersteunt maximaal vier verbindingen met een van de interfaces met maximaal vier CXP 2.0-compatibele camera's of met hogere gegevenssnelheden van een of twee camera's via verbindingsaggregatie. Het PoCXP-ontwerp stroomlijnt het systeem door de stroominterface van de camera te combineren met de commando- en data-interface op dezelfde coaxkabel.

Aangepaste FPGA-gebaseerde beeldverwerking
Rapixo CXP maakt gebruik van een FPGA-apparaat uit de Xilinx Kintex® UltraScale ™ -familie voor het niet alleen integreren van de besturings-, opmaak- en streaminglogica van de verschillende interfaces, maar ook voor ontwikkelaars om Matrox Imaging- of door de gebruiker ontwikkelde aangepaste beeldvoorbeelden op te nemen verwerkingsoperaties - ontwikkeld in C / C ++ - om te ontladen van de hostcomputer.

Ondersteund door Matrox Imaging Library (MIL) -software
Toepassingen met de Rapixo CXP worden geprogrammeerd met behulp van de nieuwste MIL software-ontwikkelingskit (SDK) en kunnen gericht zijn op 64-bits Windows® of Linux®. De framegrabber-serie vereenvoudigt ook de toepassing van de toepassing via een geïntegreerde licentiefingerafdruk voor MIL-software.

"De Matrox Rapixo CXP-familie biedt onmiddellijke voordelen en toegang voor klanten die de CoaXpress 2.0-standaard willen gebruiken", zegt Mathieu Larouche, productmanager bij Matrox Imaging. "De toegevoegde snelheid via een enkele link lijkt een zegen voor het interfacen met camera's die een nieuwe generatie van nog hogere resolutie en hogere snelheidssensoren op de meest eenvoudige manier zullen integreren."

Beschikbaarheid

De Matrox Rapixo CXP zal beschikbaar zijn in Q2 2018.

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

FoodTech Brainport Helmond

Business development office
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl