LMI: Gebruikmaken van GD&T voor inline kwaliteitscontrole

30 november 2017
DVC component news
LMI: Gebruikmaken van GD&T voor inline kwaliteitscontrole

Geometrische Dimensionering en Tolerantie (GD & T) is de taal die door mechanische engineers wordt gebruikt om toleranties op gefabriceerde onderdelen en assemblages te definiëren en communiceren.

HOE HET WERKT

GD&T is een symbolische taal die wordt gebruikt in technische tekeningen om de nominale (d.w.z. ideale) geometrie en de toegestane variaties expliciet te beschrijven. Deze taal stelt productiemedewerkers in staat fabrieksmachines te programmeren om de nauwkeurigheid en precisie te leveren die vereist is voor elk geregeld onderdeel van een onderdeel.

LMI-blog.jpgTabel met GD & T-toleranties, kenmerken en symbolen.

GD&T wordt gebruikt om het volgende te definieren:

  • Nominale geometrie van onderdelen en samenstellen
  • Toegestane variatie in vorm en mogelijke grootte van afzonderlijke functies
  • Toegestane variatie tussen functies

De verschillende GD&T-geometrie-eisen kunnen worden uitgedrukt in vijf hoofdtolerantiecategorieën: vorm, profiel, oriëntatie, locatie en uitwijktoleranties.

METROLOGISCHE TOEPASSINGEN VAN GD&T - CONTROLEren VAN HET ONTWERP

Op dit moment wordt GD & T voornamelijk gebruikt door metrologen om 3D-metingen uit te voeren op de eerste artikelen van een onderdeel om na te gaan of de kenmerken voldoen aan de ontwerpintentie.
Dit gebeurt meestal offline, in een schone, gecontroleerde laboratoriumomgeving die vertrouwt op contactgebaseerde oplossingen zoals CMM's om gegevens van het onderdeel te verzamelen. Tijd is hier niet kritisch, de nadruk ligt in plaats daarvan op meetnauwkeurigheid en nauwkeurigheid.

GD&T INLINE  BRENGEN - 100% DEEL INSPECTIE

Hoewel GD&T van oudsher is gereserveerd voor offline toepassingen, hebben we een sterke marktbehoefte geïdentificeerd voor het gebruik van GD & T in de inline productieomgeving om 100% kwaliteitscontrole te bieden (dwz waar elk onderdeel van de lijn wordt geïnspecteerd, niet alleen de eerste artikel of een willekeurige steekproef).
Gebruikmaken van GD & T voor inline inspectie is een mogelijk veranderende oplossing om de instellingen voor kwaliteitscontrole van onderdelen te vereenvoudigen door fabrikanten een internationale ontwerptaal te bieden die voldoet aan de ISO-normen. GD & T is een natuurlijke kwaliteitsstandaard voor inline QC-toepassingen waarbij specifieke geometrische elementen op onderdelen of functies moeten worden geverifieerd om te voldoen aan productiespecificaties.

LMI-2.pngVoorbeeld van een ontwerptekening met behulp van expliciete GD & T-callouts.

de uitdaging

De uitdaging om GD&T in een inline-omgeving te ondersteunen, is het verkrijgen van een metrologie-accuraat 3D-model van het onderdeel, naast het voldoen aan de snelle cyclustijden die vereist zijn voor inline productie. Traditionele offline oplossingen zoals CMM's voldoen niet aan deze vereisten, waardoor wordt voorkomen dat GD&T naar een inline-instelling migreert.

DE OPLOSSING -3D smart SENSOREN MET INGEBOUWDE GD&T

LMI is van mening dat het bouwen van een gebruikerservaring op basis van GD & T-callouts met behulp van een 3D smart sensor de kwaliteitscontrole-instellingen zou vereenvoudigen. 3D-smart sensoren zijn ontworpen voor digitalisering van metrologie en "slimme" algoritmeverwerking om GD&T-resultaten te leveren.
Als gevolg hiervan zou de toekomst process control engineers (niet metrologen) een 3D smart sensor kunnen opzetten om kwaliteitscontrole op nieuwe onderdelen uit te voeren door de GD & T-tolerantiegegevens van tekeningen te vertalen in digitale highlights toegepast op gescande 3D-oppervlakken. Dashboards konden de tolerantievariatie tijdens productie bewaken en rapporteren in een taal die rechtstreeks verband houdt met de ontwerptekeningen en ondersteunde procesingenieurs om 100% kwaliteitscontrole in te stellen en te behouden.

Conclusie

Als oplossing denken we dat de GD&T-analyse inline kan worden ingevoerd en kan worden gebruikt om de conformiteit van gefabriceerde onderdelen te onderzoeken. LMI ziet dit als de toekomst - een geautomatiseerd contactloos inspectiesysteem dat GD&T gemakkelijk kan toepassen voor inline-applicaties om fabrikanten te helpen bij het bewaken van deel toleranties.

We nodigen u uit om LMI's Inline Metrology-whitepaper te downloaden. Dit artikel onderzoekt de verschillen tussen op het laboratorium gebaseerde metrologie en industriële inline inspectieoplossingen - en hoe 3D-smart sensoren deze benaderingen effectief combineren om 100% kwaliteitscontrole te leveren via inline metrologie. 

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

FoodTech Brainport Helmond

Business development office
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

DVC machinevision SAS

Sales & support office
141, Rue du commerce CS 82605
Vannes 56011 Frankrijk
Tel.  +33 257280029
www.dvcmachinevision.fr

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office
Tel. +49 381 8388 0059