area scan camera's

De technologie van area scan camera's

Area scan camera's worden gebruikt in de meeste machine vision-systemen. Ze bevatten een grote matrix van pixels die een 2D-beeld van een bepaalde scène vastleggen in één belichtingscyclus met horizontale en verticale elementen, bijvoorbeeld in 640 x 480 pixels. Hoewel ze makkelijk in te stellen en uit te lijnen zijn, zijn ze niet altijd effectief bij een inspectie van bewegende objecten. Area scan camera's zijn het best geschikt voor toepassingen waarbij het object stilstaat, zelfs al is het maar tijdelijk. Je kunt ononderbroken opnamen van doorlopende materialen maken met een areascan camera door overlappende beelden vast te leggen en deze softwarematig elk individueel beeld nauwgezet bijsnijden, vervorming elimineren en de afbeeldingen in de juiste volgorde samenvoegen.

Ook voor area scan camera's kunt u terecht bij DVC

DVC heeft voor elke machine vision applicatie een passende camera. Uiteraard ook  als u op zoek bent naar een area scan camera. Momenteel bieden wij area scan camera's aan van SVS VISTEK, Basler en SONY. Klik hieronder om te zien welke demo camera's we zo op voorraad hebben.  

Digitale tools ter ondersteuning

DVC heeft de beschikking over een aantal tools van Basler die we graag willen delen. De tools kunnen u helpen te bepalen welke interface, lens of frame rate u nodig heeft. 

1. Interface adviseur

Als u niet zeker bent over de te kiezen digitale camera-interface, kunt u de Basler Interface Advisor gebruiken. Deze tool helpt u beslissen welke interface het beste past bij uw individuele wensen: bezoek de interface adviseur

2. Basler frame rate calculator

De Basler Frame Rate Calculator berekent de frame rate of line scan snelheid voor uw Basler areascan of linescan camera zodra een paar parameters zijn opgegeven. Bijvoorbeeld, als u de wens heeft om een area of interest (AOI) te definiëren. De tool bepaalt de maximale framerate of line scan snelheid die kan worden bereikt:

 Naar de Frame Rate Calculator

 

Bekijk ook andere camera's:

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor DVC Machinevision
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office DVC Machinevision
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de

Vragen? Wij helpen u graag!