Chicken grading dankzij poultry digital grading systeem van DVC Machinevision

POULTRY DIGITAL GRADING SYSTEM (DGS)

DVC Machinevision

Classificeer en sorteer uw kippen snel en correct

 

02_QGS_camera_V2.png

Hygiënisch ontwerp 

 

02_QGS_camera_V2_back.png

DVC Machinevision bv heeft een eigen Poultry Digital Grading system. Dit poultry grading system classificeert (en sorteert) gevogelte op basis van verschillende kenmerken in combinatie met het gehele voorkomen van de vogel.
De klant kan zelf, per onderdeel van de vogel en per specifiek defect, de graad / klasse van elk kwaliteitsniveau bepalen. De bestemming van de vogel wordt gecontroleerd door de M4000 en wordt bepaald door kwaliteit en gewicht.
De vogel kan in zijn geheel in een bepaalde bak vallen of direct versneden worden in de cut-up line. Tevens kan er een derde lijn / bypass geactiveerd worden op basis van kwaliteit en gewicht van het gevogelte.

 

Opties bij het poultry grading system

Het Digital Chicken Grading System (DGS) is ontworpen voor het sorteren van de hele vogel hangend aan twee poten in de shackel. Ons vision systeem maakt een beeld van de vogel en inspecteert het op de aanwezigheid van defecten.

poultry grading system

Het Poulty / Chicken Grading System kan gebruikt worden met slechts één frontcamera of een combinatie van front- & backcamera. Als zowel een front- als een backcamera is geïnstalleerd, maakt het niet uit in welke volgorde de camera's zijn geplaatst, dit kan in de software worden gedefiniëerd.
Gebreken worden door het camerasysteem herkent op basis van kleurverschillen op hele vogels (kippen).
Er kunnen maximaal zeven verschillende kwaliteitsgraden worden bepaald, waarbij elk gevogelte in een bepaalde kwaliteitsklasse valt.

In combinatie met het M5 controlesysteem, kan de kwaliteitsklasse van het gevogelte worden bepaald op basis van kwaliteit en gewicht.
Met dit poultry / chicken grading system worden statistieken vastgelegd in een zogenaamd MBD-bestand, dat kan worden gelezen met behulp van het programma Microsoft Access data. Dit bestand kan worden weergegeven en opgeslagen per flock. De flock kan zowel handmatig als op basis van vooraf bepaalde aantallen per flock ingesteld worden.

Voordelen chicken grading system 

  • Hoge resolutie foto's zorgen voor zeer nauwkeurige identificatie van gebreken en zorgen voor consistente sorteerresultaten.
  • Quality chicken grading zowel de borst als de rug mogelijk. Absolute en reproduceerbare kritische grenzen, geen dagelijkse of wekelijkse leren procedures nodig, vrijwel onderhoudsvrije werking.
  • Statistieken kunnen worden opgeslagen en real time weergegeven worden.

LinkedIn Digital Grading System user Group

DVC machinevision is een  LinkedIn Digital Grading System user group  gestart om kennis en tips and tricks uit te wisselen. Het is een besloten groep dus meld je eerst aan bij DVC.

Chicken Grading System in action
Chicken QGS video
DGS WB M2.0 Chicken Grading in action

LinkedIn groep voor Quality Grading System users

DVC machinevision is een  LinkedIn Quality Grading System user group  gestart om kennis en tips and tricks uit te wisselen. Het is een besloten groep dus meld je eerst aan bij DVC. Lid worden LinkedIn groep

DVC Machinevision bv

Hoofdkantoor DVC Machinevision
Minervum 7069
4817 ZK Breda
Nederland

T. +31 (0)76 544 05 88
F. +31 (0)76 541 78 93
E. sales@machinevision.nl

KvK Breda # 14057165
BTW nr NL.80.66.47.772.B01
Bank IBAN NL50RABO0156555603
BIC code RABONL2U

DVC machinevision Duitsland

Sales & support office DVC Machinevision
Tel. +49 381 8388 0059
info@dvcmachinevision.de

www.dvcmachinevision.de