poultry Quality grading system

Classificeer en Sorteer uw kippen snel en correct

DVC Machinevision bv heeft een eigen QGS - quality grading system. Dit poultry grading system classificeert (sorteert) gevogelte op basis van verschillende kenmerken in combinatie met het gehele voorkomen van de vogel.
De klant kan zelf, per onderdeel van de vogel en per specifiek defect,   de graad/klasse van elk kwaliteitsniveau bepalen. De bestemming van de vogel wordt gecontroleerd door de M4000 en wordt  bepaald  door kwaliteit en gewicht.
De vogel kan in zijn geheel in een bepaalde bak vallen of direct versneden worden in de cut up line. Tevens kan er een derde lijn / bypass geactiveerd worden op basis van kwaliteit en gewicht van het gevogelte.

Opties bij het poultry grading system

Het Quality Chicken Grading System (QGS) is ontworpen voor het sorteren van de hele vogel hangend aan twee poten in de shackel. Ons vision systeem maakt een beeld van de vogel en inspecteert het op de aanwezigheid van defecten.

poultry grading system

Het Poulty Grading System kan gebruikt worden met slechts één frontcamera of een combinatie van front- & backcamera. Als zowel een front- als een backcamera is geïnstalleerd, maakt het niet uit in welke volgorde de camera's zijn geplaatst, dit kan in de software worden gedefiniëerd.
Gebreken worden door het camerasysteem herkent op basis van kleurverschillen op hele vogels (kippen).
Er kunnen maximaal zeven verschillende kwaliteitsgraden worden bepaald, waarbij elk gevogelte in een bepaalde kwaliteitsklasse valt.

In combinatie met het M5 controlesysteem, kan de kwaliteitsklasse van het gevogelte worden bepaald op basis van kwaliteit en gewicht.
Met dit poultry grading system worden statistieken vastgelegd in een zogenaamd MBD-bestand, dat kan worden gelezen met behulp van het programma Microsoft Access data. Dit bestand kan worden weergegeven en opgeslagen per flock. De flock kan zowel handmatig als op basis van vooraf bepaalde aantallen per flock ingesteld worden.

Voordelen van het chicken grading system

  • Hoge resolutie foto's zorgen voor zeer nauwkeurige identificatie van gebreken en zorgen voor consistente sorteerresultaten.
  • Quality chicken grading zowel de borst als de rug mogelijk. Absolute en reproduceerbare kritische grenzen, geen dagelijkse of wekelijkse leren procedures nodig, vrijwel onderhoudsvrije werking.
  • Statistieken kunnen worden opgeslagen en real time weergegeven worden.

LinkedIn Quality Grading System user Group

DVC machinevision is een  LinkedIn Quality Grading System user group  gestart om kennis en tips and tricks uit te wisselen. Het is een besloten groep dus meld je eerst aan bij DVC.

Taal / Language / Langue Nederlands English Français
Bel mij terug Bel mij terug